ERC reclama que l'Ajuntament de Figueres se sumi al programa de masoveria urbana tal com va aprovar l'any passat

2013-07-01 09:00

Durant el passat 2012, el grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Figueres va presentar una moció que posava de manifest que a la ciutat de Figueres hi ha un elevat nombre d’habitatges (el nombre total dels quals no ha estat facilitat als grups de l’oposició, tot i haver estat requerit), i que el fet que els pisos estiguin desocupats pot provocar-ne l’abandó i les consecutives molèsties als veïns. També que, d’altra banda, són moltes les famílies que a Figueres es troben sense habitatge, o en risc imminent de desnonament per manca de recursos econòmics. 

Per això, es demanava la creació d’un registre de pisos buits susceptibles de ser habitats i la posada en marxa d’un programa de masoveria urbana que permeti que persones sense recursos tinguin l’oportunitat d’accedir a un d’aquests habitatges, i en tinguin cura com a pagament. 

La moció va ser aprovada amb el condicionant que això s’engegaria quan hi hagués el mínim de condicions per a fer-ho. Per a ERC, no només les condicions es donen ara, un cop unificats els serveis d’habitatge de l’Ajuntament i el Consell Comarcal, un cop aprovada –a instància d’ERC- una partida de 300.000€ per a destinar a polítiques d’habitatge, sinó que ja hi ha qui ha engegat aquest projecte a Figueres. 

La Fundació SER.GI, col·laboradora de l’Ajuntament de Figueres, i la Fundació de la Marató de TV3 promouen una campanya en la qual l’Ajuntament no pren part, i això és, per als republicans, inexplicable. “Si es va aprovar la moció a favor de la masoveria urbana, hi ha pressupost disponible, i una entitat tècnicament molt solvent que ho està gestionant, ens sembla inexplicable que l’Ajuntament de Figueres no hi prengui part” declara la portaveu republicana Mireia Mata.
Per això, els republicans demanen que, de manera immediata, l’Ajuntament se sumi al projecte.