ERC recela de la declaració de Figueres com a municipi turístic

2012-01-25 08:00

El grup d'ERC de Figueres s'ha mostrat recelós de la declaració d’una part de la ciutat com a municipi turístic sense tenir el consens amb el sector del petit comerç. Segons Esquerra "la mesura, que significarà la total liberalització horària del comerç al centre de la ciutat, pot ser una amenaça per al petit comerç tradicional, que en un moment molt complicat podrà no estar en condicions d’assumir obertures en horaris extensos".

Els republicans adverteixen que "això pot acabar comportant l’eliminació del comerç tradicional, i la seva substitució per franquícies, o bé de comerços amb poca regulació del personal que hi treballa, fenomen que a hores d’ara ja s’està produint al centre de la ciutat".

Tenint constància que el posicionament del sector no és unànime al respecte, ERC demana que es busqui consens i es prengui una decisió amb el màxim suport dels comerciants figuerencs. Segons ERC, cal buscar un model de comerç propi a la ciutat, i vetllar no només per l’amplitud dels horaris sinó per l’excel·lència en la qualitat i la personalitat comercial de la capital.

D’altra banda, i en el cas que es permetin horaris extensos, ERC proposa que aquells comerços que en facin ús contribueixin majorment a les despeses que això comportarà a la ciutat (neteja, recollida d’escombraries, etc..) i que es destini també part d’aquests majors ingressos a promocionar el conjunt del comerç de la ciutat.