ERC proposa una trobada entre grups municipals i comerciants de Figueres per valorar el primer any de municipi turístic

2013-05-20 08:00

Aquest mes de maig, el decret de declaració de Figueres com a municipi turístic complirà un any, i el proper 1 de juliol el farà la possibilitat de les botigues d’obrir diàriament. Passats aquest 12 mesos, el grup municipal d’ERC a Figueres es pregunta per l’impacte positiu que aquesta mesura ha tingut en els petits comerços, i quines han estat les accions del govern municipal per afavorir l’arribada de compradors a la nostra ciutat. 

Per a ERC, aquest ha estat un dels pitjors anys per al petit comerç de Figueres, amb el tancament de més d’una dotzena d’establiments tradicionals  i l’obertura i consecutiu tancament de comerços que han tingut mesos –o setmanes- de vida. I en aquest marc, posa de manifest que cal activar mesures de suport al petit comerç. 

D’altra banda, la portaveu del grup municipal planteja que “la recent obertura del gran centre outlet de la Jonquera no ens pot deixar indiferents. Pot ser una oportunitat, si l’equip de govern pren mesures i fa accions intel·ligents per atreure a la nostra ciutat una part dels centenars de milers de visitants que d’ara en endavant tindrà el centre outlet de la Jonquera. Però si ens limitem a no fer res, aleshores l’obertura del centre és una amenaça més al ja molt afeblit comerç figuerenc”. 

Per a ERC, l’equip de govern ha d’impulsar una trobada entre els grups municipals representats al consistori i els comerciants de Figueres, fer una valoració pública del primer any de funcionament com a ciutat turística i buscar formes de suport i acompanyament al comerç figuerenc. I també, pal·liar els problemes endèmics de la ciutat en matèria d’aparcament, senyalització, oficina de turisme i promoció de la ciutat.