ERC presenta la campanya Adéu Espanya-Hola Espanya a Sant Pere Pescador

2010-11-19 19:00

Aquesta tarda Sant Pere Pescador ha estat la localitat escollida per a la presentació d’un dels nous materials més visuals de la campanya d’Esquerra al Parlament. La mà Adéu Espanya-Hola Espanya. La candidata a les llistes al Parlament a les comarques gironines Carme Capdevila ha afirmat que “des d’Esquerra creiem que calia fer el govern d’entesa per fer possible l’alternança democràtica i avançar en politiques nacionals i d’Esquerres. Amb el PSC al govern i CIU a l’oposició hem donat una oportunitat a Espanya, però després dels anys governats hem vist que era impossible i que amb Espanya no hi ha res a fer. Mantenir Espanya ens costa molt car, s’ha acabat la via autonomista, hem d’anar cap a la independència de Catalunya”

Segons ERC no hi haurà tripartit "perquè Montilla s’ha venut al PSOE, enlloc de continuar el camí de l’Estatut ha fet marxa enrere i s’abraça fent una autèntica submissió al PSOE". Així doncs i per destacar la importància de la presència d’Esquerra al futur govern, hem fet la Campanya Adéu Espanya– Hola Espanya amb un total de 150.000 impressions, en la qual plasmem les idees i el què serà Catalunya amb un govern amb Esquerra o no.

El nou material, una mà semblant a la que ja hem vist molt sovint amb l’eslògan "Adéu Espanya", simbolitza què passarà si Esquerra és decisiva o no en el futur govern. Per una banda, hi ha l’eslògan Adéu Espanya, representant la mà esquerra, amb diferents imputs que justifiquen aquest adéu: perquè l’Estatut ens ha fet veure que amb Espanya no hi ha res a fer; perquè mantenir Espanya ens costa molt car; perquè volem viure en català, sense lleis que perjudiquen la nostra llengua; perquè tenim dret a decidir el futur que volem per a Catalunya; Catalunya es mereix ser un estat dins d’Europa oberta i democràtica.

Amb l'eslògan Hola Espanya, s'hi representen els partits de CIU, PSC, PSOE i PP. S'hi recullen algunes de les frases que han dit alguns dels dirigents d’aquests partits com les d’Artur Mas, on deia que “El país no està prou madur per un referèndum per la independència”. Duran i Lleida: “Mi obligación es convencer a los ciudadanos que la independéncia no es la via para Catalunya”, “Rajoy ha perdido en su invocación al Apostol Santiago por la Unidad de España (El Mundo). Chacón: “El capitán mande firmes! Digan conmigo: Viva Espanya i viva el rey” i Zapatero; “Conseguido el objetivo. Es una sentencia (la del Constitucional) para la tranquilidad".

Els candidats d'ERC han desplegat una estelada gegantina a la platja de Sant Pere Pescador.