ERC presenta una moció al Consell Comarcal per declarar persona non grata Juan Carlos de Borbón i a tota la Casa Reial

2012-05-22 17:30

 

ERC Alt Empordà presenta al Consell Comarcal una moció per declarar persona nongrata Juan Carlos de Borbón i a tota la Casa Reial, així com instar als municipis a revocar qualsevol acord de ple que els hi doni algun tipus de reconeixement o honor.

El president d’ERC Alt Empordà, David Pujol, ha ressaltat que ‘aquesta moció té l’objectiu de declarar que com a societat democràtic aque volem ser, necessitem un sistema polític on totes les persones siguin iguals en drets i deures i sense privilegis. Un estat català ha d’estar basat en la igualtat, la fraternitat i la llibertat’.

Per ERC Alt Empordà, Juan Carlos de Borbón, actual rei d’Espanya, no ostenta aquest títol com a resultat d’un procés democràtic, sinó just al contrari, com a conseqüència de l’herència dictada pel seu antecessor Francisco Franco. A més, el seu regnat entronca directament amb Felip V de Borbó, responsable de la pèrdua de les llibertats nacionals dels Països Catalans.

Per ERC, no pot ser que a l’Alt Empordà encara hi hagi municipis on es consideri fill adoptiu el dictador Francisco Franco i mantinguin concedida la medalla d’honor a la ciutat a Juan Carlos I de Borbón. ERC Alt Empordà presentarà aquesta moció també als ajuntaments de la comarca.