ERC lamenta la missa en record de Franco que s'ha anunciat a Figueres

2015-11-17 17:00

L'anunci d'una missa a Figueres en record de Franco en el 40è aniversari de la seva mort ha aixecat polèmica a la ciutat. Des d’ERC Figueres "lamentem, profundament, que la nostra ciutat sigui una de les 16 poblacions de l’Estat espanyol que entre el 19 i el 20 de novembre seran seu de misses i ofrenes florals en honor al dictador Francisco Franco". 

L’acte es durà a terme a la capella dels Desemparats del carrer Vilallonga el divendres 20 de novembre, a les 19:45 hores. L’esdeveniment està organitzat per la Fundació Francisco Franco

Segons ERC el 20 de novembre no pot ser un homenatge a un dictador, ans al contrari ha de servir per continuar treballant per fer justícia al més de 114.226 ciutadans desapareguts per la repressió de la dictadura. Només cal recordar que el 1946 l’ONU ja ho va deixar clar: el règim de Franco era feixista i equiparable als règims de Hitler i Mussolini. El 2015 la mateixa organització continua insistint, a través del Comitè de Drets Humans, en la necessitat d'investigar i jutjar els crims comesos durant la Guerra Civil i la Dictadura.

D’altra banda ERC afegeix que "com a figuerencs proposem revisar, exhaustivament, si com a ciutat complim i apliquem la Llei de la memòria històrica aprovada el desembre 2006 pel Congrés dels Diputats".

ERC considera que el camí a seguir és el d’accions com la conferència Holocaust i franquisme que aquest divendres 20 de novembre, a les 20:15, es realitzarà al Cercle Sport. Organitzada pel grup de treball Exili, Deportació i Holocaust de l’Alt Empordà, anirà a càrrec del periodista i escriptor, Eduardo Martín de Pozuelo.