ERC insta al Govern de Figueres i als sindicats a desbloquejar la situació de vaga

2016-12-22 09:00

Després de l’inici de la convocatòria de vaga feta pels col·lectius de treballadors d’Ecoserveis, i vist el desenvolupament de les negociacions entre el govern de la ciutat i els sindicats de l’empresa, el Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Figueres lamenta "la manca d’acord entre les dues parts negociadores. La falta d’un clima de confiança entre govern i representants sindicals han derivat a una situació difícil de solucionar".

Segons ERC "el govern municipal no s’ha mostrat capaç d’encarar les negociacions per aconseguir punts de trobada i teixir acords. La mala gestió, ara i en el passat, de les relacions amb els treballadors d’Ecoserveis, ha portat a la vaga actual". La portaveu Agnès Lladó afegeix que “els errors polítics sempre es paguen i en aquest cas, és evident que qui els està pagant i amb escreix som els figuerencs. Cal que el Govern assumeixi la seva responsabilitat en solucionar el conflicte, i que no doni el cas per perdut”.

ER insta al govern municipal i els representants sindicals que segueixin amb les negociacions, i exigeix "que hi posin els recursos i esforços necessaris per a desbloquejar la situació i arribar a un acord, treballant per restablir la confiança mútua entre les parts i solucionar un conflicte on els principals afectats són ciutadans de Figueres, a qui cal donar una resposta".

En aquest sentit, la portaveu del grup municipal, Agnès Lladó, exposa “des d'ERC volem oferir la nostre col·laboració a Ajuntament i representació sindical de cara a solucionar aquest conflicte mitjançant un acord negociat satisfactori per ambdues parts i que tingui com a objectiu central millorar la qualitat en la prestació dels serveis municipals”.