ERC i Nova Esquerra Catalana treballen plegats a la comarca de cara a les eleccions europees

2014-03-17 18:00

ERC i Nova Esquerra Catalana han arribat a un acord a la comarca de l’Alt Empordà mitjançant el qual es fixen les bases entre les dues formacions a través d’un Comitè d’enllaç per a les eleccions europees. L’objectiu és sumar persones per fer un projecte d’esquerres a la comarca.

Divendres passat, membres d’Esquerra Republicana de Catalunya i Nova Esquerra Catalana es van reunir per fixar aquestes bases de treball i desplegar l’acord nacional a la comarca. S’ha creat un comitè d’enllaç entre les dues formacions polítiques per treballar en les properes eleccions europees. L’objectiu d’aquest comitè d’enllaç és establir relacions de confiança entre els dos partits, generar debat en qüestions polítiques de la comarca, treballar per les eleccions europees, així com assentar les bases per un futur. 

La intenció en un futur és sumar com més persones millor en aquest acord i ampliar-lo, per tal d’aconseguir un projecte majoritari d’esquerres  la comarca.
Entre els assistents hi havia Magda Casamitjana, exalcaldessa de Roses, Jordi Martí, alcalde de Sant Pere Pescador, David Pujol, president d’ERC a l’Alt Empordà i Sebastià Roig escriptor, Anna Massot Portaveu al Consell Comarcal per ERC i Guillem Cusí Conseller Comarcal per ERC, entre altres. 

En aquesta trobada es va consensuar un document on hi destaquen punts programàtics de cara les eleccions europees com treballar pel referèndum del 9 de novembre; la creació d’un estat independent dins la UE; una major integració política de la Unió Europea; un canvi en el govern econòmic europeu; i una nova Europa social.