ERC i la CUP demanen la dimissió dels regidors del PP de Figueres Borrego i de Vilafant Parra per 'comentaris feixistes' a Facebook

2017-01-27 20:00

Els comentaris publicats en les darreres hores a Facebook per part dels regidors del PP Diego Borrego de Figueres i Pepe Parra de Vilafant han aixecat un munt de protestes. Ahir dijous el regidor vilafantenc va penjar una fotografia d'un tanc de la Guàrdia Civil amb el text "algo me dice que este año iremos todos a la Diada". L'encapçalament del post, escrit en castellà, era "comparte si te gustaría que la próxima Diada estuviera amenizada por el Ejército Español" i que, hores després, ha deixat amb un senzill "comparte" i ha acabat esborrant. Entre els comentaris que ha generat hi havia el del regidor figuerenc Diego Borrego que deia textualment "me gusta más ver como los Mossos os meten la porra por el culo a los independentistas, y encima os gusta". Borrego també ha esborrat el missatge i ha escrit literalment "Demano disculpes a @mossos per el meu anterior fake, sempre amb qui ens defensa dels radicals amb les lleis i les normes de convivència".

Des d’ERC Alt Empordà s'ha condemnat "enèrgicament les manifestacions incitant a la violència, insultant i fent apologia del feixisme que durant les darreres hores han realitzat els regidors del PP de Figueres i Vilafant, Diego Borrego i José Francisco Parra Gallardo".

Parra, segons ERC "ha realitzat apologia del feixisme, reiteradament, a través de les xarxes socials. El darrer exemple que ha fet esclatar el cas ha estat la seva invitació a la participació de tancs i de l’exèrcit espanyol a la propera Diada Nacional de Catalunya".

Pel que fa a Diego Borrego, regidor a Figueres, tot i valorar que ha demanat disculpes, ERC considera que "un càrrec públic no pot fer unes manifestacions com les que ha realitzat menyspreant el cos dels Mossos d’Esquadra".

En els dos casos, i per respecte a les institucions que representen, ERC demana al Partit Popular que els faci dimitir i tornar la seva acta de regidors.

La CUP de Figueres també ha demanat avui la dimissió del regidor del Partit Popular, Diego Borrego, pel seu comentari a les xarxes socials "incitant a l'odi".

La portaveu de la formació independentista, Natàlia Sànchez, ha mostrat el seu rebuig cap a aquestes afirmacions del regidor popular: "El comentari de Diego Borrego, incitant a l'odi i a la violència a través d'un to clarament homofòbic és totalment inacceptable", ha declarat Sànchez. I ha afegit: "Des de la CUP demanem la dimissió del regidor Borrego. Les seves paraules són impròpies d'un representant públic d'un ajuntament en democràcia".

Segons la Candidatura d'Unitat Popular, aquesta no és la primera vegada que Borrego esgrimeix comentaris d'aquest tipus. Les seves declaracions racistes als plens i a les xarxes socials són una constant. A més, el regidor del PP ja es va abstenir l'any passat en una moció municipal que demanava la condemna al feixisme i a la dictadura de Franco.

També s'ha iniciat una recollida de signatures a Change.org.

Diego Borrego al seu Twitter @DiegoBorregoTor