ERC Figueres posa en marxa un Pla Local de Treball orientat a construir un projecte de ciutat republicana

2014-03-24 18:00

Aquest Pla Local de Treball, que va ser presentat el passat dimarts 18 de març a la militància d’ERC, es basa a escoltar les propostes de tothom (pertanyi o no pertanyi a l’entorn d’ERC) per a construir entre tots una ciutat més justa, pròspera, republicana i lliure.

En la presentació, que va anar a càrrec de la presidenta local, Agnès Lladó, i de les secretàries de Política Municipal, Maria Perpinyà, i de Comunicació, Montserrat Segura, es va explicar a la militància el funcionament d’aquesta proposta, que es fonamenta en un treball intensiu sobre els termes que defineixen la nostra ciutat per tal d’elaborar, amb un bon coneixement de causa (obtingut de primera mà dels sectors implicats), un discurs que vagi més enllà de la mera crítica al govern actual i a la Figueres d’avui dia i articuli un programa electoral complet, abastable i que doni respostes a totes les inquietuds de la ciutadania figuerenca. I, com a eina fonamental d’aquest treball, es constitueixen les sessions “Escoltem Figueres”, unes converses que reuniran diverses persones representatives de cada sector per tal de debatre constructivament models de funcionament vàlids per a la ciutat. Precisament, el primer “Escoltem Figueres” tindrà lloc a l’abril i girarà a l’entorn del model de comerç. 

Entre altres premisses, el full de ruta d’aquest pla és recuperar l’orgull de ser figuerencs i posar en valor el municipalisme mitjançant la participació de la ciutadania. “És moment de posar en relleu els pilars bàsics dels quals sempre parlem a ERC: cal que recuperem l'humanisme i senzillesa de la política, i que aquesta sigui percebuda per la ciutadania com una eina útil per tirar endavant una ciutat que cal ser repensada, amb petits gestos, no grans inversions que finalment no s'acaben produint. Figueres serà el que els ciutadans de Figueres vulguin. Tots som figuerencs, i per tant tots hi tenim molt a dir i, sobretot, molt a fer”, va destacar la presidenta dels republicans figuerencs, Agnès Lladó, durant la seva intervenció.