ERC Figueres impulsarà un Pla d'Inversions als barris per a millorar l'espai públic

2023-05-14 17:00

Esquerra Republicana de Catalunya impulsarà un Pla d'Inversions als Barris per millorar l'espai públic, els carrers i les places dels barris. Mitjançant trobades amb els veïns i veïnes i amb les associacions, els republicans fixaran prioritats de quines són les principals inversions que s'han de desenvolupar a diferents zones de la ciutat, com ara ampliació de voreres o creació de nous parcs infantils.

La candidata republicana, Agnès Lladó, ha explicat que "aquesta serà una de les prioritats, que fixarem durant el primer any de mandat i que desenvoluparem els anys següents, escoltant els veïns i donant resposta a les seves necessitats".

Els republicans també crearan una xarxa d'aparcaments gratuïts de barri, amb prioritat per veïns. Concretament, es volen aprofitar els solars i espais buits del centre de la ciutat, que actualment siguin de propietat privada, arribant un acord amb els propietaris perquè esdevinguin aparcaments gratuïts pels veïns i veïnes de Figueres. Els visitants de la ciutat també hi podran accedir pagant el preu acordat prèviament entre l’Ajuntament i els propietaris.

Alhora, una altra de les propostes en matèria d'urbanisme serà crear una xarxa de parcs i jardins pels barris. D’aquesta manera, es vol garantir, que tots els figuerencs i figuerenques tinguin un espai verd a prop de casa seva.