ERC Figueres denuncia atacs i actituds misògines a la cartelleria de la seva candidata

2023-05-26 10:00

ERC Figueres denuncia que alguns cartells de la seva candidata, Agnès Lladó, han estat vandalitzats amb "insults masclistes intolerables". Des de les xarxes socials han condemant aquesta acció. "Això és el que ha d'aguantar una dona que decideix fer política per transformar la ciutat?" diuen des del partit republicà. Diversos cartells penjats per la ciutat han aparegut amb insults escrits amb esprai vermell.

ERC considera que "el masclisme i la confrontació només són el refugi d'aquells que no tenen propostes ni projecte per Figueres".

Aquesta és la carta que ha fet pública Agnès Lladó:

Aquest matí he fet efectiva la denúncia pel delicte de violència masclista institucional a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Figueres. El motiu ha estat els cartells amb la meva cara que van aparèixer pintats amb la paraula “puta” i, algun, amb un tret al cap. En primer lloc, vull agrair totes les mostres de suport rebudes com la de la consellera d’Igualtat i Feminismes, de les meves companyes alcaldesses, l’escalf de la gent que m’ha contactat personalment, i el suport dels regidors i regidores del consistori.

Escric aquesta carta com a dona i com a alcaldessa i perquè em veig amb l’obligació de denunciar aquests fets. Durant massa anys la violència cap a les dones ha estat normalitzada i acceptada. Al llarg d’aquests 4 anys he sentit infinitat de vegades “això va amb el càrrec”, “no n’hi ha per tant”, “vols dir que cal denunciar?”. Si volem construir una societat més justa i igualitària hem de deixar de normalitzar qualsevol forma de violència, i per aquest motiu, és important que visibilitzem aquestes situacions, que expliquem el que les dones patim.

Aquests dies de campanya han estat durs, he rebut molts insults profundament misògins, directament relacionats amb el fet de ser dona, atacs cap a la meva persona, rumors que han posat en qüestió la dignitat de la meva família, i fins i tot amenaces de mort. Aquests atacs són només un exemple del que he patit aquests quatre anys com a alcaldessa.

Vull deixar clar que aquestes accions de violència política no només m’afecten a mi com a persona, sinó que també representa un atac a totes les dones. Aquesta carta té la intenció de fer una crida a la reflexió col·lectiva. Hem de reconèixer el valor i les aportacions de les dones en la política. Sense la participació activa de les dones, la política no representa la nostra societat. Aportem una perspectiva única, diferent i per tant enriquidora, una sensibilitat i una forma de gestionar més emptàtica que enriqueix el debat públic tractant temes que han quedat oblidats durant massa anys. I no podem deixar que normalitzin la violència institucional i masclista que patim, no podem deixar que ens silencin. Hem de visibilitzar la nostra lluita per una societat sense desigualtat de gènere.

Convido a tothom a unir-se a aquesta crida a la igualtat de gènere i a posar fi a la violència masclista que patim en tots els àmbits. Cal insistir en que no pot quedar en una simple condemna, tots els partits polítics han de contemplar el feminisme en totes les polítiques públiques, en totes les accions de govern.

Només amb la nostra determinació podrem superar aquests obstacles i construir una societat més justa, inclusiva i respectuosa. L’absència de les dones en política és un pas enrere, i per més atacs que patim, no ens rendirem mai.