ERC Figueres completa els 5 primers llocs de la llista amb Elisabet Sànchez, Xavier Amiel i Àngels Gazapo

2023-04-09 12:00

La candidata d'ERC i alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha anunciat els tres noms que l'acompanyaran als llocs 3, 4 i 5 de la seva llista electoral per les eleccions municipals del 28 de maig. Després de compartir la setmana passada que el regidor Jesús Quiroga repetirà com a número 2, ha anunciat que els 5 primers llocs de la candidatura els completaran l'enginyera Elisabet Sánchez, el farmacèutic i analista clínic Xavier Amiel, i la mestra Àngels Gazapo. 

Elisabet Sánchez és llicenciada en Enginyeria Tècnica Agrícola i té un post-grau en Gestió Ambiental en l'Àmbit Municipal. És veïna del Centre Històric. Ha treballat al sector privat especialitzant-se en el desenvolupament de projectes d'enginyeria d'indústries alimentàries, i ha dedicat part de la seva carrera professional a l'educació, tant a nivell secundari, a l'INS Narcís Monturiol, com a nivell universitari, a la Universitat de Girona. Té experiència en gestió pública en l'àmbit del medi ambient i la sostenibilitat, i actualment és la Directora dels Serveis Territorials a Girona del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Sánchez ha declarat: "Figueres ha agafat una inèrcia positiva de transformació que ha de continuar. M'incorporo al projecte d'Esquerra per aportar la meva experiència en els àmbits de l'acció climàtica, el medi ambient i la transformació urbana". 

Xavier Amiel és llicenciat en Farmàcia i especialista en Bioquímica Clínica i Anàlisis Clíniques. És veí del barri Enric Morera. Durant més de 40 anys ha dirigit un laboratori d'anàlisis clíniques a la ciutat de Figueres, i l'any 2019 va ser el candidat de la plataforma ciutadana Canviem Figueres a les eleccions municipals, en les quals va ser elegit regidor. Des d'aleshores ha estat regidor d'Urbanisme i Mobilitat dins el Govern
municipal encapçalat per Agnès Lladó, i ha estat el principal impulsor del nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de la ciutat. Amiel ha declarat: "Després de quatre anys de feina molt intensa per posar Figueres al dia, m'afegeixo al projecte d'ERC i de l'Agnès Lladó per garantir que totes les transformacions iniciades amb el nou POUM es consoliden i arriben a bon port".

Àngels Gazapo ha cursat estudis d'Administració i és graduada en Educació Primària. És veïna del barri de l'Estació. Fa 30 anys que és mestra a l'educació pública, 25 dels quals han transcorregut a Figueres, a l'Escola Josep Pallach, on també ha tingut funcions directives. Gazapo ha declarat: "Treballo a l'escola pública i per a l'escola pública. L'educació és la meva vocació, la meva passió. Entro a llistes amb Esquerra Republicana per projectar el que soc com a persona i com a professional, i per aportar el meu granet de sorra a un projecte transformador per la meva ciutat". 

L'Alcaldessa i candidata, Agnès Lladó, ha afirmat que "Amb l'entrada a la nostra candidatura de l'Elisabet, en Xavier i l'Àngels volem oferir a la ciutat un equip de professionals potents i amb experiència, que faran possible que des del Govern municipal impulsem tots els canvis que Figueres necessita".