ERC es disculpa per no haver votat al Parlament a favor pel manteniment de l'estació de tren al centre de Figueres

2011-09-16 08:15

El grup municipal d'ERC ha Figueres ha emès una nota on reconeix una errada en la votació realitzada al Parlament sobre una proposta d'ICV en que, en un dels punts, es demanava el manteniment de l'estació de tren a l centre de Figueres.

ERC explica que aquest dimecres a la comissió d’infraestructures del Parlament, es va dur a terme la votació d’una proposta presentada per ICV-Els Verds- EUiA en la que es demanaven la potenciació i millora de la línia de tren Figueres- Cervera de la Marenda, el manteniment de l’estació al centre de Figueres, i la comunicació de la línia convencional i la d’altes prestacions pel sud de la ciutat de Figueres. La primera de les propostes va ser aprovada per unanimitat.

La segona va ser votada en contra per Convergència i Unió (representada per l’alcalde de Figueres, que en d’altres ocasions i espais s’hi ha manifestat a favor), i PSC (que tradicionalment ha mostrat la seva opció de treure l’estació del centre de la cituat). Va ser votada a favor per ICV-Els Verds- EUiA i PP. El representant d’ERC va cometre un error i va optar per abstenir-se a la votació. El seu vot hauria d’haver estat, naturalment, a favor.

Així ho demostra el posicionament del grup municipal i de la comarcal de l’Alt Empordà des del primer dia en aquesta matèria, com també la proposta presentada  per ERC al Parlament de Catalunya en els mateixos termes en data 22 de juny de 2011. En aquesta nota ERC lamenta profundament "l’errada en la votació puntual de dimecres, així com mantenim amb tota la fermesa la defensa de la millora de la via de tren convencional i la centralitat de l’estació a Figueres. Ni ens sap greu reconèixer els errors, ni deixarem de defensar els nostre posicionament inicial respecte al tren, com tampoc denunciar els que, en funció del moment, defensen una o altra opció (i en aquest cas, parlem de l’alcalde de Figueres, no ho podem atribuir al desconeixement)".