ERC demana racionalitat en les actuacions de millora viària que s'estan duent a terme a Figueres

2014-03-03 10:30

ERC de Figueres critica les actuacions a la via pública que està portant a terme l'equip de govern de CiU. D'una banda considera que les obres de la plaça del Gra s'estan fent a correcuita "mentre s’ha perdut el temps de tothom i diners de marxants i comerciants de la zona mentre pensàvem en ratlles de colors i jardineres d’un import gens menyspreable". ERC denuncia que a la plaça del Gra "s’hi ha dificultat la circulació en estrènyer-la per afavorir la terrassa d’un cafè que fa cantonada amb el carrer de la Rutlla (segurament, l’ampliació comptarà com a metres quadrats de vorera que s’hauran fet durant el 2014). 

D'latra banda al parc de les Aigües hi ha unes passeres de fusta malmeses que han estat substituïdes per unes passeres igualment de fusta reemplaçades pel mateix procediment, el rebuig de les quals només ha estat retirat quan se n’han queixat els veïns, ja que era accessible i podia provocar algun accident als usuaris, que en bona quantitat són criatures. 

Una altra actuació és la d’asfaltat d’alguns carrers del centre de la vila. Hem estat testimonis que, en alguns casos, només s’asfalta la part de calçada però no la d’aparcament (que també és calçada) i en d’altres, els aparcaments se senyalen amb pintura blanca quan hi ha d’anar una zona verda a partir del mes de març, que vol dir que s’hauran de tornar a pintar amb pintura verda (!). Finalment, sembla que hi ha un pla de mobilitat aprovat; diem sembla, ja que els veïns d’alguna zona el discuteixen un cop aprovat (diguem-ne, per dir alguna cosa, carrer de les Hortes) i es canvia el pla sobre la marxa. O està aprovat o no n’està. 

Per tot plegat, ERC de Figueres demana a l’equip de govern que apliqui una mica de seny i racionalitat a la seva política de mobilitat, sigui quina sigui.