ERC demana que l'Ajuntament dediqui una placa a Abdon Terrades

2012-06-18 09:30

El passat dissabte dia 16, data del 200 aniversari del naixement de l’il·lustre intel·lectual i polític figuerenc Abdon Terrades, el grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a Figueres va fer una ofrena floral a la plaça que porta el seu nom. 

Abdon Terrades va morir a l’exili a Medina Sidonia, i les seves restes no han tornat mai a Figueres. Justament per això, i perquè a la ciutat no hi ha cap espai o element en el qual retre homenatge a la seva memòria, ERC demana a l’equip de Govern que li dediqui una placa a l’Ajuntament, com a primer alcalde republicà de la ciutat que va ser. 

Per a ERC, Abdon Terrades ha estat una figura política i intel·lectual injustament oblidada, i que cal recuperar. Militant convençut de la premsa en català, del dret a la laïcitat, de la causa republicana i sobretot, de la ciutat de Figueres (de la qual fou elegit alcalde en cinc votacions consecutives), Terrades és una figura de referència per als republicans figuerencs. 

“A ben segur que a dia d’avui, Abdon Terrades compartiria gran part –o la totalitat- dels nostres plantejaments polítics”, diu Jordi Giró, president de la secció local d’ERC a Figueres. “Tant de bo que, com va fer Terrades, aviat puguem declarar la república catalana (i amb èxit)”, afegeix la portaveu municipal, Mireia Mata.