ERC demana la reprovació del gerent d'Urbanisme Xavier Ludevid pels canvis de circulació a la plaça del Gra

2013-08-19 10:30

ERC de Figueres demanarà, en el proper ple municipal, la reprovació del gerent d’Urbanisme, Xavier Ludevid, i que els regidors corresponents assumeixin les responsabilitats en els errors comesos, i exigirà explicacions sobre les despeses que han ocasionat els canvis en la circulació i les partides pressupostàries a les quals s’han assignat aquestes despeses. 

En els darrers mesos, les reparacions en la coberta i el paviment de la plaça del Gra, i el descobriment de l’accés al refugi antibombardejos ubicat sota la mateixa plaça han precipitat, segons ERC, la posada en marxa d’una sèrie de canvis polèmics en la circulació de la ciutat i en l’accés al centre per la mateixa plaça. ERC considera que aquests canvis s'han fet, a més, de forma precipitada. Com a conseqüència, el caos circulatori és majúscul, augmentat pel fet d’haver-lo posat en marxa sense avís previ als usuaris i en unes dates, el pic de l’estiu, ja per si mateixes prou complicades. 

Els republicans consideren que aquests canvis han afectat notablement, a banda de la ciutadania figuerenca en general i els visitants turístics, els marxants que paraven a la plaça del Gra i els negocis de la zona. Per això, i donat que les accions empreses es van “corregint” sobre la marxa, el Grup Municipal d’ERC demanarà en el proper ple la reprovació del gerent d’Urbanisme, Xavier Ludevid, i que els responsables ─José Luis Yécora com a regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat i Marta Felip com a regidora d’Urbanisme i alcaldessa─ n’assumeixin les conseqüències.

Segons el secretari d’Organització d’ERC a Figueres, Xavier Besora, “no pot ser que els errors flagrants i la manca de planificació l’acabin pagant sempre les arques municipals; per això, en el proper ple demanarem la reprovació del gerent d’Urbanisme, Xavier Ludevid, i que el regidor José Luis Yécora, com a responsable de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, i l’alcaldessa Marta Felip, com a regidora d’Urbanisme, assumeixin les responsabilitats d’aquest despropòsit”. 

Els republicans, també en el proper ple i mitjançant una pregunta formulada per escrit, demanaran que s’informi a la resta de regidors i  a la ciutadania del cost total d’aquestes intervencions en el trànsit i de les partides pressupostàries que afecten.