ERC demana flexibilització en el pagament d'impostos a Figueres per a persones amb dificultats econòmiques

2012-11-05 14:00

El grup municipal d’ERC a Figueres ha presentat avui dilluns les al·legacions als impostos i taxes previstos per l’equip de Govern de CiU a Figueres per a l’any 2013. Les al·legacions consisteixen, d’una banda, en mesures de flexibilització i bonificació parcial del pagament dels impostos vinculats a patrimoni (IBI i transmissió patrimonial) per a persones i famílies en situació d’atur o precarietat econòmica, així com la implantació –tal i com es va demanar també en les al·legacions presentades al 2012- de mesures de fiscalitat progressiva en les taxes municipals. És a dir, la introducció de tarifes flexibles en funció de les retribucions dels usuaris, per tal de garantir serveis municipals a les persones més afectades per la crisi, i alhora recaptació per part d’aquelles que tenen els ingressos garantits.

D’altra banda, ERC demana l’ajornament de la implantació de noves zones blaves a la ciutat de Figueres, així com de les zones verdes, i tots els impostos que aquestes comporten. Segons ERC la implantació de noves zones d’aparcament costaran al municipi (via empresa municipal FISERSA) un gruix de fins a 600.000€, que es preveu que siguin recuperats pel pagament per l’aparcament, previsió que els republicans veuen del tot inviable. “Ni veiem oportuna en aquest moment de crisi una inversió tan elevada, ni veiem realista ni raonable una recaptació d’aquest volum”, diuen. Per als republicans, hi ha altres prioritats per a la ciutat en aquest moment, abans d’invertir en aparcament que els ciutadans acabaran pagant. 

Finalment es presenten també al·legacions a les taxes per a la realització d’obres, que en molts casos multipliquen les d’altres ciutats properes. Això acaba provocant, segons els republicans, que o bé no es duguin a terme les obres, o que es facin de forma irregular, eludint el pagament corresponent.