ERC demana a l'Ajuntament que es repensi la rescissió del conveni del transport escolar

2011-11-14 07:00

El grup municipal d’ERC a Figueres posa en qüestió els criteris que està aplicant l’equip de Govern per a pal·liar els efectes de la baixada d’ingressos i la crisi de tresoreria que pateix en aquest moment la caixa municipal, que està fent endarrerir el pagament als proveïdors. D’aquesta manera, en el darrer Plenari va posar en qüestió la supressió d’un conveni amb el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, per import de 80.000€, en concepte de transport escolar per als alumnes desplaçats forçosament de la seva zona de residència. Per a ERC, s’accepta que s’hagi fet una retallada important, però no que s’adoptin solucions de “tot o res” i no s’hagi destinat ni un euro als temes que han quedat sense resoldre amb aquesta decisió.

D’altra banda, i en relació a les ordenances 2012, que es troben en fase d’al·legacions, critica que s’hagi anul·lat de forma general la gratuïtat de la piscina per a les persones jubilades. Segons ERC, és raonable que se suprimeixi la gratuïtat per a aquelles persones que tenen més recursos, però demana que es revisi la proposta per a aquelles persones que demostrin ingressos més baixos. També es demana que no es repercuteixi totalment a les famílies que tenen els seus fills a les llars municipals la baixada de les subvencions de la Generalitat de Catalunya, i que l’Ajuntament doni suport econòmic solidàriament. En relació a l’aparcament en zona blava ─el SARE, que és un dels més cars de tot Catalunya─ es demana que es moderi l’increment previst per l’equip de Govern.

En paraules de la portaveu municipal, Mireia Mata, “quan arriba el moment de prendre decisions econòmics, s’han d’establir les prioritats i és clar que es prenen decisions radicals i sense criteris socials, sense fer l’esforç de trobar mesures intermèdies i raonades”. ERC ha demanat a l’equip de Govern que repensi i pal·liï els efectes de la rescissió del conveni del transport escolar, i que incorpori les al·legacions presentades a les ordenances 2012.