ERC demana a la Generalitat que liquidi el deute pendent amb l’Ajuntament de Lladó pel finançament de les places d'escola bressol

2012-07-09 10:30

 

El diputat d’ERC al Parlament de Catalunya, Pere Bosch, ha presentat una Proposta de Resolució per tal que el Govern liquidi, de caràcter immediat, el deute pendent amb l’Ajuntament de Lladó peral finançament de les places d’escola bressol i a prendre mesures per evitar que es tornin a reproduir endarreriments en aquesta qüestió, sobretot als petits municipis, que tenen un escàs marge de maniobra.

La llar d’infants La Patuleia de Lladó va iniciar la seva trajectòria durant el curs 2009-2010. Actualment té cobertes quasi la totalitat de les seves 30 places. Bosch ha dit que ‘ha aconseguit un grau de satisfacció mol televat per part dels usuaris a partir d’un projecte educatiu potent i ha contribuït, decisivament, a fixar la població en el territori, amb la qual cosas’ha consolidat com una peça estratègica per al poble’.

En el moment de signar el conveni amb la Generalitat, es va acordar que l’Ajuntament rebria una subvenció de 1800 euros per alumne i curs. El Govern, però, encara no ha aportat aquesta quantitat corresponent al curs 2010-2011. ‘És una decisió unilateral i sense avís previ, que va deixar l’Ajuntament sense marge de maniobra i va obligar-lo a assumir la diferència amb fons propis, un fet especialment greu tenint en compte la dimensió demogràfica del municipi, i per tant, la limitada capacitat financera de l’entitat local’.

A més a més, el consistori desconeix quina serà l’aportació de la Generalitat per al curs 2011-2012, amb l’agreujant que actualment s’estan cobrant unes quotes als usuaris que poden ser del tot insuficients per fer front al cost del servei, i que es continua finançant amb fons propis la part teòricament subvencionada, agreujant, encara més, les arques municipals.

Bosch ha afegit que ‘en aquesta Proposta de Resolució també demanem que es recuperi l’aportació de 1800 euros per alumne per al curs 2012-2013 i a comunicar-la de forma immediata als ens locals’.