ERC de Figueres reclama més partides per a serveis socials

2013-01-03 08:00

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Figueres ha presentat un seguit d’al·legacions al pressupost presentat per l’equip de govern, en les quals es denuncia el poc realisme a l’hora de dissenyar el pressupost per al 2013. Segons els republicans, el tancament pressupostari del 2012 no ha cobert les expectatives d’ingressos, i tot i així, per al 2013 es preveuen ingressos encara més alts. Això, en el conjunt del pressupost, acaba generant unes expectatives d’ingressos dos milions per damunt del que en cap moment es podrà recaptar. Davant l’amenaça de continuar generant dèficit, es demana la revisió de les previsions d’ingressos.

Els republicans també demanen l’establiment d’una partida econòmica de 300.000€ per a la dotació de 50 habitatges vinculats al Patrimoni Municipal del Sòl de l’Ajuntament de Figueres, i que serveixin per a persones en risc d’exclusió social per pèrdua d’habitatge. També es demana l’establiment d’una partida econòmica de 100.000€ per a les entitats que donen suport a les persones en risc d’exclusió. 

Es demana, també, l’ajornament de la implantació de les noves zones d’aparcament de pagament fins que la situació econòmica no millori, i també que la partida de Joventut no vegi reduïda la seva dotació respecte del 2012, per tal de poder destinar recursos a formació i ocupabilitat entre els joves. 

La portaveu d’ERC, Mireia Mata, expressa la necessitat que els pressupostos es reformulin per no continuar acumulant dèficit als comptes municipals, i la voluntat de negociar les al·legacions i millorar el caire social dels pressupostos.