ERC de Figueres demana la congelació o la baixada d'impostos

2013-10-14 08:00

El grup municipal d’ERC a Figueres ha presentat al·legacions a l’ordenança d’impostos i taxes  per al 2014 que es va aprovar a Ple del passat dia 26 de setembre. El principal motiu de crítica dels republicans a l’ordenança d’impostos i taxes és la pujada de l’IBI, que l’equip de Govern vol equiparar a l’IPC. Consideren que la situació actual fa que moltes famílies de la ciutat de Figueres estiguin passant dificultats econòmiques, i la puja de l’BI i de l’IAE és una nova penalització a l’habitatge i a l’activitat econòmica, dos béns escassos i a protegir. 

“L’equip de Govern no para de dir que la situació econòmica de l’Ajuntament està tan sanejada. Doncs no és el cas de la situació econòmica d’una part important de les famílies figuerenques. Si és així, que congelin la pujada d’impostos i que els comptes municipals facin un esforç per la ciutadania. O que baixin, com a Barcelona, Girona, Vic, Valls o Llançà” diu Mireia Mata, portaveu dels republicans. 

A banda de l’al·legació a l’IBI, que afecta tots els propietaris de la ciutat, i l’IAE, que afecta tots els empresaris, ERC també demana una revisió a la baixa de la taxa de llicències urbanístiques per obres majors i menors, que multiplica la de totes les ciutats del nostre entorn, en alguns casos en una proporció de 485€ (Girona) a 4500€ (Figueres). Per ERC, això té un sol efecte, que és l’execució d’obres sense el permís municipal, amb la baixa d’ingressos i riscos que això comporta. 

Finalment, ERC insisteix en l’aplicació de la implantació de la progressivitat en els preus públics de tots els serveis municipals , de les activitats esportives al transport públic, en funció dels ingressos de cada família. De manera que les persones amb pocs recursos tinguin bonificacions o exempcions, i les persones amb ingressos participin de la despesa municipal pagant els preus públics.