ERC-AMC vol descentralitzar la Guàrdia Urbana i obrir una caserna a la zona oest

2011-04-28 17:00

ERC–AMC aposten per descentralitzar la Guàrdia Urbana de Figueres i crear una caserna a la zona oest, és a dir a la zona del Culubret, Vivendes Sindicals, Món Millor, Sant Joan, Juncària – Parc Bosc, Vivendes del Parc i Parc Sol.

Segons aquesta candidatura encapçalada per Francesc Canet, la societat evoluciona de pressa i els seus habitants no tan sols reclamen una seguretat reactiva sinó la figura d’un policia a qui poder fer consultes i en qui cercar l’assessorament dels diferents problemes que pugui tenir. La figura del Guàrdia de Barri s’ha d’arrelar al moviment i a la vida diària de la nostra ciutat. La presència d’uns mateixos policies en una mateixa zona aporta un coneixement molt més profund del territori i de les peculiaritats que hi porti associades. És necessari per a aquest policia conèixer el barri i els seus veïns, per a així poder anticipar-se amb èxit als problemes.

ERC – AMC-Figueres creu que la descentralització incrementarà la sensació de seguretat en aquesta part de Figueres alhora que aproparà la Guàrdia Urbana a la realitat social de la ciutat. L’emplaçament i les dimensions de la caserna han de permetre no tan solament la presència d’una dotació de la Guàrdia Urbana, sinó també la d’una petita brigada d’obres (permanentment a la zona) i de personal de Serveis Socials. De l’estil del local que fins fa poc ocupava un supermercat.

La dotació de Guàrdia Urbana amb la que comptaria aquesta caserna és d'un sotsinspector, un caporal, 14 agents i una grua municipal. Amb aquesta dotació volem assegurar la presència de 5 agents al carrer al torn de matins i 5 agents més al torn de tardes. Amb l’aplicació del Conveni de Tasques Compartides entre Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana, serien 5 agents de la Policia Autonòmica els que tindrien una presència durant les nits. Gràcies al fet de situar una caserna de la Guàrdia Urbana en la zona oest de la ciutat es podrà crear la Unitat de Relacions amb la Comunitat (URCO 1).