ERC s’oposa a què la ronda nord sigui una infraestructura de peatge

2011-10-26 22:30

Segons el grup municipal d'ERC a Figueres la ronda nord és una infraestructura completament necessària. Ha de distribuir els accessos als diferents barris i sectors de Figueres, alhora que descongestionar la mobilitat del centre de la ciutat. Esquerra considera que recórrer al peatge, una mesura que actualment estudia la Generalitat a proposta del govern actual de la ciutat,  és una injustícia contributiva  quan es tracta de construir una via urbana.

El grup municipal d’ERC entén i comparteix  la urgència i la necessitat de la infraestructura. En una nota feta pública aquest dimecres recorden va ser el grup municipal d’ERC qui va elaborar la proposta de fer un túnel que passés per sota dels habitatges d’aviació i que enllacés la ronda nord amb la carretera de Llers i l’hospital. Aquest projecte es va presentar en el seu moment a l’alcalde Joan Armangué, que el va proposar al seu torn al Departament de Política Territorial i Obres Públiques, el qual s’hi va mostrar molt favorable. Amb tot, no podem oblidar que es tracta d’una ronda urbana, amb uns usuaris potencials que seran, majoritàriament, els ciutadans i ciutadanes de Figueres. La temporalitat del pagament també és motiu d’una profunda desconfiança, ja que la ciutadania té el precedent de les concessions de les autopistes. Segons declaracions del regidor Francesc Canet, “gairebé prefereixo pensar que l’alcalde ha llançat un missatge per a demostrar que té el tema sobre la taula, però que sap que un túnel de peatge no és la solució idònia.”

El grup municipal d’ERC s’oposa al peatge com a solució per a la ronda nord de Figueres "si s’arribava a portar a terme, Figueres tindria el dubtós honor de ser la primera ciutat amb una infraestructura urbana de pagament".