ERC recull firmes per demanar que l'equip de govern de Figueres sigui favorable a formar part de l'Associació de Municipis per la Independència

2012-01-04 14:00

Esquerra Republicana de Catalunya a Figueres ha iniciat una campanya de recollida de signatures per tal de demanar a l’alcalde Santi Vila i a tot l’equip de govern que es posicioni a favor de l’adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència. El passat 7 d’octubre,  el grup municipal d’ERC a  Figueres va presentar una moció per tal de que la ciutat, com moltes altres ja aleshores, s’adherís a la fase inicial de constitució de l’Assemblea de Municipis per la Independència, promoguda per l’alcalde de Vic Josep Maria Vila d’Abadal. Tanmateix, la moció va ser tombada amb els vots en contra de CiU i PP, els vots favorables d’ERC, CUP i ICV i l’abstenció del PSC.

Aquesta campanya va començar el 30 de desembre amb la instal·lació d’una taula al xamfrà de la Rambla amb el carrer Girona, des de la qual membres de l’executiva local d’ERC van informar els ciutadans i ciutadanes i els van repartir felicitacions per al nou any. Segons declaracions de la secretària d’Organització, Agnès Lladó, “aquesta és la primera d’una sèrie d’accions que portarem a terme des d’ERC amb l’objectiu que un nombre suficient de figuerencs i figuerenques, no necessàriament vinculats al nostre partit, donin suport a aquesta iniciativa. És la manera de mostrar a l’alcalde i a CIU que la ciutadania també reclama pertànyer a l’Associació”.

D’altra banda, Jordi Giró, president de la secció local d’ERC, fa una crida a la unitat dels independentistes figuerencs. "Assolir la llibertat nacional és un treball que han de dur a terme conjuntament la ciutadania i les institucions, per això és important que el màxim nombre d’ajuntaments formi part d’aquesta Associació.  A Figueres, per més que les sigles que acomboien l’independentisme són diverses, l’objectiu és únic. Per això demanem a tot l’independentisme de la nostra ciutat que faci pinya en aquesta qüestió. Com ja vam fer el 30 de desembre, a les nostres accions reivindicatives només hi haurà l’Estelada per tal que ningú no se’n pugui sentir exclòs".