ERC proposa que la Guàrdia Urbana tingui presència estable i permanent al barri de Sant Joan de Figueres

2011-02-14 09:00

El Grup Muncipal d'ERC de Figueres manifesta una altra vegada que no comparteix de cap manera la proposta reiterada de l'alcalde Santi Vila de fer viable la cessió gratuïta –prèvia compra o lloguer de part de l’ajuntament– dels baixos d'un edifici al carrer Mandri de la nostra ciutat perquè la Guàrdia Civil s'hi pugui instal·lar. ERC considera que "l'Ajuntament no ha de despendre’s de ni un euro (ni ara, en temps de crisi, ni tampoc en temps de bonança econòmica) en benefici d'un cos policial que no té competències en seguretat ciutadana a la nostra ciutat".

El Grup Municipal d'ERC considera que caldria dedicar una atenció inversora preferent a la Guàrdia Urbana per incrementar el seus efectius i recursos "i si del que es tracta és de combatre la inseguretat i possibilitar la millora de la convivència en algun barri considerat conflictiu, seria molt més positiu tenir-hi una
instal·lació permanent de la guàrdia urbana i altres serveis relacionats amb la problemàtica del barri"
. En aquest sentit, el Grup Municipal d'ERC anuncia que ha començat a estudiar la viabilitat per descentralitzar les dependències de la Guàrdia Urbana que faci possible una presència estable en les zones que es considerin d’interès prioritari.