ERC no veu prioritari dotar de recursos a la Guàrdia Civil a Figueres

2010-10-11 18:47

Després que divendres l'alcalde Santi Vila anunciés que havia proposat a la Guàrdia Civil la possibilitat de traslladar la seva caserna al barri de Sant Joan, el grup municipal d’ERC hi ha discrepat. Els republicans però comparteixen la preocupació per la seguretat a la ciutat (mostrada en les recents reflexions públiques de l’alcalde) i, de manera especial, per la manca d’efectius de les diferents forces de seguretat amb competències en aquesta matèria, que són Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra.

Per aquest motiu, a través d'una nota feta pública avui, expressen la seva voluntat d’invertir recursos econòmics municipals, com ara la compra de patrimoni, en la millora de la plantilla i instal·lacions de la Guàrdia Urbana. En aquest sentit, ERC ja va aconseguir un acord en els pressupostos municipals de 2005 per destinar, de manera finalista, l’augment en l’impost de circulació a l’increment de la plantilla de la Guàrdia Urbana.

Aquesta és la linia de treball que ERC considera prioritària i que pensa mantenir quan el govern hagi de prendre decisions en aquest sentit. "No veiem prioritari dotar de recursos a un cos –la Guàrdia Civil- que no té competències en seguretat a la ciutat, i que depèn del Ministeri del Interior".