ERC lamenta que Figueres no formi part de l'Associació de Municipis per la Independència

2011-12-16 09:00

El grup municipal d'ERC a Figueres lamenta que la ciutat no formi part de l'Associació de Municipis per la Independència constituïda aquesta setmana a Vic amb la participació de més d'un centenar de poblacions de diferents colors polítics.

ERC recorda que el passat 7 d’octubre va presentar una moció per tal de que la ciutat, com moltes altres ja aleshores, s’adherís a la fase inicial de constitució de l’Assemblea de Municipis per la Independència, promoguda per l’alcalde de Vic Josep Maria Vila d’Abadal. En paraules de la portaveu d’ERC a Figueres, era important que la ciutat formés part del primer nucli de municipis que de manera clara es posicionaven a favor d’un futur d’autogovern per al poble català. La moció va ser tombada amb els vots en contra de CiU i PP, els vots favorables d’ERC, CUP i ICV i l’abstenció del PSC.

Amb motiu de l’acta de constitució de l’Associació ERC Figueres lamenta no poder estar al capdavant d’un projecte nacional transversal, com ja ho han fet més d’un centenar de municipis de diferents forces i coalicions polítiques de tot el país. “Sembla que sovint tenim interès en aparèixer com a municipi capdavanter en projectes d’innovació, d’internacionalització, d’originalitat, i en canvi l’equip de Govern no ha gosar fer un pas endavant per a un projecte de més prosperitat i més llibertat nacional”, lamenta la portaveu del Grup Municipal, Mireia Mata.  Amb tot, afirma  “el dret a decidir del poble català és inqüestionable i continuarem treballant per a que l’Ajuntament de Figueres s’adhereixi a aquesta, i a d’altres iniciatives per aconseguir aquesta fita”.