ERC Alt Empordà obre campanya amb la força municipalista i la convicció que la Independència és l’única via per sortir de la crisi

2010-11-12 18:00

Els alcaldes de Sant Pere Pescador, Jordi Martí, el de Castelló d’Empúries, Salvi Güell, el de Vilabertran, Martí Armadà, el de Cadaqués, Joan Borrell, el vicealcalde de Figueres, Francesc Canet, i regidors de la comarca han iniciat la campanya electoral a les eleccions del Parlament de Catalunya aquest dijous a la nit a Castelló d’Empúries. L’acte ha estat una demostració de la importància del municipalisme per Esquerra Republicana de Catalunya.

Després de l’enganxada simbòlica dels cartells, els càrrecs electes han explicat que ‘la independència és la millor eina per sortir de la crisi econòmica la qual es troba el nostre país i la nostra comarca, i a la qual ens ha portat l’economia especulativa, els poders fàctics i els bancs i les caixes’. A més a més, per Esquerra, ‘l’Estat propi per a Catalunya ens permetria disposar d’uns recursos que ara no tenim a causa del dèficit fiscal que imposa Espanya’. Així mateix, han assegurat que ‘l’Estat propi ens servirà per a eradicar per sempre la deixadesa i el menyspreu dels governs espanyols amb les mancances a l’Alt Empordà.

Esquerra de l’Alt Empordà ha plantejat aquesta campanya com una campanya de proximitat per arribar, per exemple, al sector de la pesca, de la pagesia, de la gent gran, de comerciants, d’ecologistes, de l’hostaleria... A més a més, també es tractaran problemàtiques comarcals com el tren, els parcs eòlics o com la situació precària en què viuen els joves. Això es durà a terme a través de trobades de proximitat, d’actes, reunions, trobades amb els diferents sectors i una festa per a joves.