Enxampen a Portbou un home que va rebre dues maletes amb vint quilos de marihuana i haixix per un servei de paqueteria

2019-10-08 17:00

Agents dels Mossos d’Esquadra van detenir el dia 2 d’octubre, a Portbou, un home de 49 anys, de nacionalitat italiana i amb domicili desconegut, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública. 

Els agents van tenir coneixement d’un possible tràfic de substàncies estupefaents a la població de Portbou, i que aquest es produiria utilitzant un servei de transport de paqueteria. Pels volts de les dotze hores del migdia agents d’aquesta unitat van dur a terme un dispositiu al carrer Alcalde Cabré per confirmar les sospites. 

Durant la vigilància van detectar un individu que tenia una actitud inquieta i vigilant. En pocs instants se li va apropar una furgoneta de repartiment de paqueteria que es va aturar al seu costat. 

El repartidor va descarregar dues maletes de grans dimensions que l’home va intentar guardar ràpidament al portal d’un edifici. Mossos de paisà el van interceptar, identificar i escorcollar, i en preguntar-li pel contingut de les maletes, no va saber donar cap explicació coherent. Finalment va reconèixer que contenien droga. Els agents li van localitzar, dins un necesser, una gran quantitat de bitllets, un total de 7.950 francs suïssos. 

Els policies les van obrir i van localitzar 15 sacs de cabdells de marihuana precintats al buit, d’un quilogram cadascun, i 6 paquets d’haixix amb un pes total de 4 quilograms. Segons estimacions de l’Oficina Central Nacional d’Estupefaents del Ministeri de l’Interior, la droga estaria valorada en més de 29.000 euros. 

El detingut, a qui no li consten antecedents, van passar el dia 4 d’octubre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.