Enxampat un conductor a 174 km/h en un tram d’obres limitat a 80 km/h de l’AP-7, a Capmany

2011-02-22 11:00

Efectius de la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra del sector de Figueres de l’Àrea Regional de Trànsit (ART) de Girona van enxampar el diumenge 20 de febrer un conductor que circulava a 174 quilòmetres per hora (km/h) en un tram de l’autopista AP-7 que està en obres, motiu pel qual en aquest tram el màxim de velocitat permès és de 80 km/h.

Els mossos van detectar aquest turisme, que circulava a més del doble del màxim permès, en un control de velocitat que duien a terme a quarts de 3 de la tarda de diumenge passat a l’alçada del punt quilomètric 12 de l’AP-7, al terme municipal de Capmany, a l’Alt Empordà. En aquesta zona de l’autopista hi ha senyalització vertical que informa de la limitació temporal de la velocitat a 80 km/h, a causa de les obres.

En detectar la infracció, els mossos van seguir el vehicle que l’havia comès i el van aturar a la sortida 3 de l’autopista. El conductor del turisme -Abdelhafidh N, de 29 anys, de nacionalitat algeriana i amb domicili a França- va ser detingut com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària, d’acord amb l’article 379.1 del Codi Penal, per circular a una velocitat penalment punible. Els mossos van traslladar l’home a la comissaria de Figueres mentre que el vehicle va quedar immobilitzat i va ser traslladat a les dependències d’una empresa de grues. El detingut va passar posteriorment a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.

Les obres en marxa en diferents punts de l’autopista AP-7 al seu pas per les comarques gironines han motivat que els mossos hagin incrementat els controls de velocitat, en totes les franges horàries, de cara a prevenir que s’hi produeixin accidents de trànsit. Amb aquest mateix objectiu els mossos recorden als ciutadans la importància i la necessitat de respectar tant les limitacions de velocitat com la distància de seguretat entre els vehicles.