Entrades exhaurides per Buena Vista Social Club i Omara Portuondo a Cadaqués

2010-08-04 14:13

Les entrades pel concert de l’Orquesta Buena Vista Social Club® i Omara Portuondo que s’ha de celebrar demà 5 d’agost a s’olivar de Sa Conca de Cadaqués ja s’han esgotat. Aquest serà un concert molt especial ja que la formació cubana no acostuma a girar amb la cantant, una dels membres originals de Buena Vista.

Buena Vista Social Club® va llançar el seu únic disc d’estudi, produït per Ry Coder, el 1997, i va aconseguir un èxit instantani. L’àlbum presentava un grup de músics cubans molt units que va ser promogut gràcies a la pel·lícula de Wim Wenders i una sèrie de gires internacionals i discos en solitari de molts d’aquests músics. Buena Vista Social Club® es va convertir en un fenomen. El 2010, seguint la línia dels grans èxits dels seus concerts a Europa, els 13 membres de l’Orquesta Buena Vista Social Club® -amb un bon número d’alumnes de la formació- tornen a girar després de molts anys.
Lideren el grup quatre músics que seran reconeguts per participar a la pel·lícula de Buena Vista Social Club®: el trompetista Guajiro Mirabal, el virtuós del llaüt, Barbarito Torres, el trombonista Jesús “Aguaje” Ramos i el guitarrista i teclista Manuel Galbán. A més, una nova generació de músics cubans representats per magnífics talents com el cantant Carlos Calunga o el pianista Rolando Luna. En aquesta nova i extensa formació de músics cubans els acompanya Omara Portuondo, membre original de l’orquestra, guanyadora del premi Grammy Latino 2009 amb el seu darrer àlbum Gracias (Millor àlbum tropical contemporani) i que conserva encara una de les veus cubanes més sensuals.

Cadascun dels components té el seu estil propi musical cubà i han posat el seu segell individual en el so de la formació. Havent perfeccionat les seves habilitats musicals durant anys, queda clara la seva passió per la música en els seus espectacles exhuberants i vitals.


Django amb aires mediterranis
Ahir el festival va comptar amb l’actuació de l’Original Jazz Orquestra del Taller de Músics (OJO) que va fer un recorregut per la música de Django Reinhart, amb un guia expert Biel Ballester i el seu trio. Amb so de big band però amb aires mediterranis, Biel Ballester va guiar el públic pels moments més importants de la vida de Reinhardt. El concert va finalitzar amb un tema propi de Biel Ballester When I was a boy, que forma part de la banda sonora de Vicky Cristina Barcelona, de Wody Allen. Ballester va confessar que quan toca aquest tema amb una big band “em sento com superman”.