Enric Bug presenta a l’Espai d’Art Espelt una mostra retrospectiva de la seva obra

2011-06-06 09:00

L’Espai d’Art del Celler Espelt, de Vilajuïga, serà l’escenari el proper divendres, dia 10 de juny, a partir de les 8 del vespre, de la inauguració d’una exposició retrospectiva del dibuixant i dissenyador gràfic Enric Bug, que ens presentarà un ampli ventall de les seves creacions, des dels seus inicis fins als darrers treballs realitzats expressament per a aquesta mostra.

Enric Bug, nascut el 1957 a Portbou, i resident a Figueres, és un dibuixant empordanès, intuïtiu i autodidacte, que ha treballat en els camps del còmic, la il·lustració, el disseny gràfic, l’interiorisme i el disseny industrial.

Els seus inicis professionals s’han d’anar a cercar a mitjans dels 70, enmig de les revistes underground aparegudes a Barcelona durant la transició (Star, Bésame Mucho, Vibraciones, Rambla, Playboy o Rock Spezial) on firmava amb l’heterònim Bug Rogers. Passada la efervescència de dedicació absoluta a la historieta, durant les dècades dels 80-90, Enric Bug va tornar a l’Empordà per dedicar-se al grafisme, la il·lustració i l’interiorisme, essent responsable de la línia gràfica de la mítica discoteca Chic, de Roses –creant uns cartells i la imatge de festes estivals i altres de gran impacte-. Igualment va participar en el redisseny de la imatge de la discoteca Fata Morgana (Sant Pere Pescador), Charly (Figueres) i Picasso (Roses), mentre seguia treballant en el disseny industrial amb la creació de mobles i làmpades per a l’empresa Febrer Display, d’Olot, i es dedicava a l’interiorme i decoració de botiges i espais d’oci. L’eclosió de les noves tecnologies, dels programes de software i de manipulació d’imatges, li van permetre investigar noves tècniques per ordinador, que va aplicar en dissenys i il·lustracions entre els anys 2000 i 2005. Darrerament, però, l’autor ha recuperar els procediments tradicionals: llapis, tinta i aquarel·la.

La nova etapa d’Enric Bug la podrem veure penjada a les parets de l’Espai d’Art del Celler Espelt a partir del divendres 10 de juny, i fins al diumenge, 3 de juliol i els seus treballs ens mostren com l’artista ha arribat a la seva maduresa creativa sense renunciar als seus fetitxes habituals, pin-ups de llavis carnosos, colors d’esperit psicodèlic, i detalls pop i retrofuturistes, una mostra dels quals també es podran veure properament a la “Revista de Girona”. La mostra, en paral·lel, servirà de visió retrospectiva del conjunt d’obra del dibuixant des d’avui fins als seus inicis quan va publicat The Speed Kills, la seva primera historieta al número 41 de la revista Star, l’any 1976. La exposició també recollirà il·lustracions, obra publicitària, cartellisme i peces de marxandatge.

Presentació de la exposició

El periodista figuerenc Sebastià Roig, amic i coneixedor de l’obra d’Enric Bug, realitzarà la presentació de l’artista i la seva obra, i l’acte es clourà amb un tast de vins del Celler Espelt.