Endesa protegeix tres línies per a reduir el risc elèctric per a les aus

2014-12-30 13:00

Endesa ha finalitzat recentment els treballs d’instal·lació d’un sistema per a protegir l’avifauna a tres línies de mitja tensió a 25 kV de l’Alt Empordà i reduir, així, el risc elèctric per a les aus.

Concretament, la Companyia ha folrat amb fundes aïllants els aïlladors, grapes d’amarrament i altres punts de les torres. Aquests elements permeten reduir el risc elèctric en el moment en què una au que està reposant en una torre aixeca el vol, ja que en estendre les ales podria crear contacte amb un cable.

Les tres línies intervingudes es troben als municipis de Castelló d’Empúries i de Cantallops i dues d’elles passen per l’interior del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, on hi habiten i transiten –entre d’altres– cigonyes blanques, rossinyols o gavines vulgars.

Amb aquesta intervenció, a més de salvaguardar la vida de les aus autòctones, es millora la qualitat i la continuïtat del subministrament a clients de l’Armentera, Cabanes, Campmany, Cantallops, Castelló d’Empúries, Espolla, el Far d’Empordà, Fortià, Llers, Masarac, Peralada, Rabós d’Empordà, Riumors, Sant Climent Sescebes i Sant Pere Pescador. Així doncs, la iniciativa, que ha comptat amb una inversió de 15.000 euros aportats íntegrament per la Companyia, ha permès unir la voluntat de protecció de l’avifauna amb el compromís de servei als clients de l’Alt Empordà i, per extensió, de la demarcació de Girona.