Endesa obre un nou Punt de Servei a Roses per a reforçar l'atenció presencial a l'Alt Empordà i la Costa Brava

2021-03-05 12:00

Endesa ha obert un Punt de Servei a Roses amb l’objectiu d’apropar l’atenció als clients de l’Alt Empordà i per extensió, a la ciutadania de la seva àrea d’influència i de la zona nord de la Costa Brava. La posada en marxa d’aquest centre en aquesta època pren més volada que mai per la necessitat de les consultes que poden generar-se de forma excepcional arran de la crisi provocada per la Covid-19.

Aquesta oficina –ubicada al carrer Arquitecte Gaudí- s’afegeix a la xarxa comercial que ja hi ha distribuïda arreu del territori català i que sumen un total de 61 punts d’atenció presencial que proporcionen feina a més de dues-centes persones. Concretament, el Punt de Servei de Roses complementa els altres dos ja existents a l’Alt Empordà (a Figueres i Castelló d’Empúries) i un total de 5 a tota la Costa Brava.

Des d’aquesta oficina s’atendran sol·licituds d’informació i es gestionaran diversos aspectes relacionats amb el subministrament elèctric, com per exemple mesures d’estalvi energètic, assessorament sobre millora de pautes de consum, informació sobre la factura, aplaçaments i fraccionaments, contractació d’energia, modificacions contractuals o manteniment. També es preveu atendre –com a la resta de punts de servei del territori– consultes sobre les condicions que s’han de complir per poder-se acollir al Bo Social elèctric. Precisament, Endesa recorda i promou a renovar el Bo Social al 86% dels beneficiaris de la demarcació de Girona que encara no l’han sol·licitat i que l’han de renovar aquest primer trimestre de 2021. Aquesta xifra es tradueix en 424 famílies a qui la Companyia insta a realitzar els tràmits per tal de poder continuar beneficiant-se d'una reducció d'entre el 25 i el 40% en la seva factura de la llum.

Els majors de 65 anys tindran accés preferent i també s’ha incorporat un sistema de cita prèvia que es recomana utilitzar per a evitar aglomeracions, així com per poder millorar l’atenció a les necessitats d’assessorament de cada client i poder aplicar correctament les mesures d’higiene i seguretat.

Per a reservar dia i hora, els clients que ho desitgin poden demanar cita online a la web d'Endesa Energia o bé a Energia XXI en funció de si es té contractat el mercat lliure o regulat, respectivament (https://citaprevia.endesa.es/citaprevia o https://citaprevia.energiaxxi.com/citaprevia), així com mitjançant les app “Endesa Clientes” o “Energía XXI”. En tots els casos s’haurà de seleccionar la ubicació, tipus de servei i la data i hora de preferència. A continuació, i segons el codi de reserva obtingut, es comunicarà el dia i hora.

Així mateix, també s’han implementat tota una sèrie de mesures preventives contra la Covid-19, des de mampares de protecció en els lloc d’atenció personal, mascaretes, guants o gels hidroalcohòlics, fins a control d’accés i circulació dins dels establiments, o cartells informatius, entre d’altres.