En un mes s'han desviat 95.000 camions per l'AP-7 i no hi ha hagut víctimes mortals a la N-II

2013-05-17 10:00

Segons les dades del Departament de Territori i Sostenibilitat, prop de 95.000 camions hauran deixat de circular per la carretera N-II i s’han desviat a l’autopista AP-7 durant el primer mes d’aplicació de les restriccions de trànsit que afecten els vehicles pesants de quatre eixos o més. D’aquesta forma, des del passat divendres 19 d’abril i fins ahir dijous dia 16 de maig, el trànsit de camions per l’autopista AP-7, en el tram entre Maçanet de la Selva i la frontera francesa, s’ha incrementat més del 60% respecte el mes anterior, abans que s’apliqués la prohibició de circulació.

Els dies laborables han deixat de circular per la carretera N-II una mitjana de 3.859 vehicles pesants de quatre eixos o més.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha valorat de forma molt positiva els resultats del primer mes de les restriccions, ja que s’ha aconseguit l’objectiu de millorar la seguretat viària de la carretera. Des del passat 19 d’abril, entre Vidreres/Maçanet i la Jonquera, a l’N-II hi ha hagut 5 accidents amb 2 ferits greus i 5 ferits lleus, mentre que a l’AP-7 hi ha hagut 3 accidents amb 3 ferits lleus. No hi ha hagut cap víctima mortal.