En quatre setmanes s'asfaltaran més de 10.000 m2 de 10 carrers de Figueres

2016-02-19 19:00

Aquesta setmana han començat els treballs que han de culminar les actuacions previstes en el Pla d'Asfaltatge 2015 de Figueres. En les properes setmanes s'asfaltaran 10.150 m2 de trams dels carrers Sant Llàtzer, Rutlla, Dama d’Aragó, Montserrat Vayreda, Méndez Nuñez amb St. Antoni, Fortià, Bruc, Ramón y Cajal, Pere III i, finalment, Colom amb Fossos.

Aquestes obres inclouen el fresat o enderroc del ferm actual, la pavimentació amb aglomerat asfàltic en calent i la senyalització horitzontal amb pintura. En alguns casos, també inclou, treballs de paleteria pel trasllat d'embornals. Recordar que els paviments asfàltics tenen una vida útil entre 10 i 15 anys en funció del trànsit i les condicions de treball. Periòdicament, l'Ajuntament executa treballs de reposició i millora de la capa asfàltica en els carrers en més mal estat de la xarxa viària urbana.

En aquest sentit, el regidor de Serveis Urbans, Joaquim Felip, recorda que “des del Govern municipal actuem, de forma constant i any a any, per a la via pública de Figueres. Ja sigui a través d’asfaltar carrers o actuant en voreres”.

Està previst que les obres -adjudicades a Rubau SA per 219.022,15 € (amb IVA)- durin quatre setmanes. En una propera fase s’asfaltarà la ronda Arquitecte Giralt.

Els treballs al carrer Dama d'Aragó aquest divendres