En un debat organitzat per la CUP es destaca la importància de l'organització col·lectiva per defensar els drets laborals i socials

2012-03-19 08:00

Aquest cap de setmana la Candidatura d’Unitat Popular de Figueres va organitzar dos actes contra la reforma laboral. Divendres una taula rodona a la Biblioteca Fages de Climent que va reunir tres sindicats per tal de debatre sobre el contingut de la reforma laboral on també es va obrir a debat els posicionaments sobre la vaga general del proper 29 de març. El representant de la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), Xavier Díez, va posar en antecedents històrics els diferents canvis que s’han anat succeint en les diferents reformes laborals de les últimes dècades. 

Agustí Domènech de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) així com el representant de la CNT van identificar els canvis que ha suposat dins els propis centres de treball i les diferents iniciatives que s’estan treballant al respecte per tal de minimitzar-ne l’impacte vers els treballadors i treballadores. 

El dissabte, Jordi Juan, advocat laboralista membre del Col·lectiu Ronda i de la Coordinadora Obrera Sindical, va dirigir un taller en què des de la realitat contractual d’un dels participants va explicar diferents eines per actuar i defensar el lloc de treball tant individualment com, sobretot, des de la col·lectivitat. 

Tant divendres com dissabte, tots els ponents i participants van posar de manifest la necessitat d’implicació en la propera vaga general del 29 de març i en la importància de l'organització col·lectiva després d’aquesta vaga per defensar els drets laborals i socials.