Empuriabrava celebra la quarta mostra de catifes de Corpus el dijous 30

2013-05-29 11:30

Més de 30 establiments d’Empuriabrava participaran aquest dijous 30 de maig a la 4a Mostra de catifes de Corpus que s'exposaran davant dels establiments i passadissos comercials del sector Sant Mori. Aquest és un reclam per als nombrosos turistes que passejaran per aquesta zona.

Cada any les voltes es guarneixen amb pètals de flors i amb motius més o menys unificats per donar una visió homogènia de les botigues, aquest any el motiu central serà la casa de Mickey Mouse i els personatges de Disney. 

En només quatre anys aquesta iniciativa organitzada per l’associació Tot Comerç, ha crescut de forma considerable i de mica en mica es va estenent a d’altres punts del municipi, així mateix, la Parròquia de Castelló s’hi afegeix a confeccionar una catifa de Corpus el proper diumenge davant de la Basílica de Santa Maria. 

Aquesta festa, d'origen medieval i instituïda pel papa Urbà IV, havia de servir a l'Església per a la veneració pública del sagrament de l'eucaristia, malgrat haver perdut el seu caràcter religiós,  aquest costum de guarnir les cases amb enramades és un ritus d'exaltació de l'element vegetal propi del cicle de maig.