Empordoneses dedica la quarta edició al reciclatge com a forma de creació

2013-02-28 12:00

Empordoneses es consolida any rere any com una proposta artística sòlida a l‘Empordà. Aquest certamen, que va nèixer el 2010 amb la voluntat de reunir la creació d’artistes femenines de l’Empordà, ha anat ampliant la seva dimensió per abraçar també l’obra d’artistes masculins i d‘artistes arribats d‘altres països. Empordoneses planteja cada any la reflexió sobre una temàtica concreta, que serveix d’eix creatiu per a l’obra de tots els artistes que hi participen. Després de temàtiques com l’univers femení, la creació artística i la crisi, aquest any la temàtica escollida és el reciclatge com a forma de creació.

La temàtica del reciclatge i la tornada als orígens sembla la seqüència natural de l’anterior temàtica de la crisi, ja que es proposa una reflexió sobre formes d’aprofitar els recursos disponibles de forma sostenible i la reinvenció de continents i continguts. 

Empordoneses exposarà en diferents espais l'obra d'un centenar d'artistes i comptarà a diverses activitats paral·leles. La mostra preten esdevenir un espai d’interacció i reunió tant per a artistes de trajectòria consolidada com per a artistes emergents, en una aposta decidia per la riquesa de la pluralitat. Pintura, escultura, fotografia o performance totes les disciplines hi són benvingudes amb l’únic requisit de que l’obra sigui de nova creació d’acord amb la temàtica proposada.