Emotiu homenatge a Tito Vilanova a la Festa de l'Anxova de l'Escala

2014-10-05 18:00

Tito Vilanova ha rebut aquest matí, a títol pòstum, l’Anxova d’Or que anualment atorga el sector anxover de l’Escala a persones o col·lectius que s’hagin distingit per la seva difusió d’aquest producte i del municipi. La seva filla, Carlota, ha estat l'encarregada de recollir aquesta distinció en un acte molt emotiu celebrat durant la XXIV Festa de l'Anxova de l'Escala.

A l'acte, que ha omplert la plaça de l'Ajuntament, hi han assistit també els pares de Tito Vilanova, el vicepresident segon del FC Barcelona, Jordi Cardoner, el directiu de l’Àrea Social i responsable de Penyes, Pau Vilanova i el president de l’Agrupació Barça Jugadors, Ramon Alfonseda, entre altres exjugadors del FC Barcelona.

El pregoner de la Festa de l'Anxova d'aquest any ha estat Jordi Roura, amic i company de banqueta de Tito Vilanova. "La seva altra gran passió era la seva terra -l'Escala, Bellcaire, les platges d'Empúries- i ens va aficionar a tots a les anxoves de l'Escala, de les que era un excel·lent ambaixador, perquè sempre en regalava i va aconseguir que ens agredessin a tots", apuntava Jordi Roura.

També Carlota Vilanova expressava que el seu pare era un enamorat de l'Escala i recordava els matins que passava a l'Escala menjant unes anxoves amb pa amb tomata.
L'alcalde de l'Escala, Estanislau Puig, remarcava l'estima que els habitants del municipi han sentit i senten per Tito Vilanova i la seva família.

Després de signar al llibre d'honor del municipi, la Festa de l'Anxova ha continuat a la Platja, on cada any es fa una degustació popular d'anxoves acompanyada de música marinera, en aquesta ocasió a càrrec del grup Neus Mar.

El president de la Unió de Saladors Històrics Anxova de l'Escala, Martí Callol, ha destacat que "l'anxova no és només un producte de qualitat, sinó que hem estat capaços de reconvertir-la en un producte turístic, en un atractiu més de la nostra vila". En aquest sentit, remarcava l'èxit que ha tingut la Ruta de la Tapa de l'Anxova, que arriba a la seva quarta edició i finalitza també aquest diumenge. Hi participen un total de 41 establiments, que ofereixen tapes amb l'anxova de l'Escala com a protagonista.