Els voluntaris de Figueres i el grup Bananna Beach protagonistes dels Premis Nacionals Special Olympics a Barcelona

2010-11-16 10:40

Aquest proper diumenge, 21 de novembre, a dos quarts d'onze del matí, tindrà lloc a Barcelona la XIII Marxa Special Olympics, que sota el lema “Tots som campions” commemorarà el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. La Marxa, una de les principals curses populars que es celebren a la ciutat, anirà des de la Plaça Maria Cristina fins el Palau Blaugrana on es celebrarà una festa i tindrà lloc l’entrega dels II Premis Nacionals Special Olympics Catalunya al valor esportiu, al compromís solidari, a la responsabilitat social i el premi d’honor.

Els organitzadors, Special Olympics, la Federació Acell i Dincat (Discapacitat Intel·lectual Catalunya) volen reivindicar, amb aquesta Marxa, que desenvolupa amb una caminada, el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat que es celebra el 3 de desembre. La Marxa serveix per posar en valor el paper que les persones amb discapacitat intel·lectual juguen en l’esport, en el treball i en el seu entorn més immediat, a casa seva.

La Marxa Special Olympics reuneix cada any al voltant de 1.500 persones. El lema “Tots som campions” vol recordar el valor de la participació i la superació personal tant als esdevenients esportius com a la mateixa vida, com veritable premi i reconeixement. Aquest any tindrà una especial presència el recentment celebrat Meeting Special Olympics Figueres 2010. Els voluntaris de Figueres/Alt Empordà rebran un dels guardons en el transcurs d'un acte que comptarà amb l'actuació del grup figuerenc Bananna Beach.