Els visitants del Museu Dalí de Figueres en temps de pandèmia el valoren amb un 8,6

2020-10-15 13:00

El Teatre-Museu Dalí de Figueres ha participat aquest mes d’agost ̶ juntament amb el Museu Picasso de Barcelona ̶ en l’estudi “El comportament turístic als museus en temps de COVID” que ha dut a terme el Grup de Recerca del Laboratori Multidisciplinar de Recerca en Turisme (LMRT) de la Universitat de Girona.

L’estudi analitza el comportament del visitant turista (no resident) durant la pandèmia en relació a les mesures de prevenció sanitària. 

L’estudi recull la valoració de l’experiència que té el visitant del Teatre-Museu Dalí, que puntua en 8,6 i que percep de forma positiva l’afectació de les mesures sanitàries. El visitant també valora molt positivament qüestions com el contacte amb l’obra d’art (la nota és de 9,3), la seguretat, l’aforament, la distància social i el recorregut pautat. El perfil mitjà és d’una dona de 39 anys amb estudis universitaris que viatja en família. L’únic que es troba a faltar és la visita guiada, si bé entén el visitant que és per la situació actual. Els qualificatius amb què han descrit la visita han estat: interessant, sorprenent, meravellós, tranquil, diferent, curiós, únic.

La directora dels Museus Dalí ha manifestat la seva satisfacció pels resultats d’aquest estudi qualitatiu que recullen l’esforç esmerçat pel conjunt de la Fundació i ha felicitat la Universitat de Girona per la feina feta.