Els Vídem 42 del Deulofeu obtenen el segon premi a la inspiració a la final estatal de la First Lego League

2016-03-13 10:00

L'equip Vídem 42 de l'Institut Alexandre Deulofeu ha aconseguit un dels premis del la final estatal de la First Lego League celebrada aquest dissabte a Girona. En concret els estudiants figuerencs han guanyat el segon premi a la inspiració. L'alcaldessa Marta Felip ha volgut estar al costat dels Vídem 42.

Aquesta final que, enguany i per primera vegada, s'ha celebrat a Girona en un esdeveniment de marcat to lúdic i festiu. La Fundació Scientia, la Fundació Princesa de Girona i la Universitat de Girona han estat les organitzadores d'aquesta final estatal que ha reunit un total de 48 equips d'arreu d'Espanya i més de 1.500 persones que han volgut sumar-se a la celebració del desè aniversari de l’arribada de FIRST LEGO League a Espanya.

FIRST LEGO League és un programa internacional que proposa a joves d’entre 10 i 16 anys la resolució d’un problema al qual s’enfronten els científics d’avui en el món real. En aquesta edició, el repte TrashTrek, ha permès als participants conèixer de prop el món dels residus i n’han explorat noves formes per a la seva de gestió. Els 48 equips i més de 500 participants han buscat solucions a aquesta problemàtica a través d'un projecte científic i el joc del robot, alhora que integraven els valors de FIRST LEGO League, com la innovació, la creativitat, el treball en equip, la resolució de problemes i la comunicació.

Tots els joves participants han estat premiats i se’ls ha fet entrega d’una medalla. També s’han lliurat 25 premis en reconeixement a la tasca desenvolupada i d’aquests equips premiats, 12 tindran l’oportunitat de participar en tornejos internacionals com el World Festival (St. Louis, USA, abril 2016), l’Asia Pacific Open (Sydney, Austràlia, juliol 2016) o l’Open European Championship (Tenerife,  Espanya, maig 2016), que aquest any estarà organitzat també per Fundació Scientia i acollirà més de 800 participants de tot el món entre els dies 4 i 7 de maig.