Els Vailets de l'Empordà van aixecar castells dins de l'Església d'Orriols

2013-08-25 19:00

Dissabte a la tarda, tot i el mal temps, els Vailets de l'Empordà van poder realitzar l'actuació programada a la festa d'Orriols. Degut a la intensa pluja, la organització va traslladar l'actuació dins l'església de Sant Genís, on es van retirar els bancs i es van poder aixecar els castells a la nau central.

Igual que en la diada de Festa Major, la colla castellonina estava acompanyada dels Minyons de Santa Cristina d'Aro, l'altre nova colla en formació del Baix Empordà, que van fer pinya als Vailets en totes les construccions. Totes dues colles van aixecar un pilar de quatre per iniciar l'actuació.

La colla castellonina, que ja portava algunes diades sense completar la tripleta dels castells de sis pisos, va encarar la primera ronda descarregant còmodament un 3 de 6.  Tot i que a Castelló no el van poder coronar, és un castell que tenen molt assajat, amb el qual la pinya sovint reclama un pis més. Seguidament van aixecar un 3 de 6 amb agulla que tampoc va tremolar gens. En tercera ronda van aixecar un 4 de 6  que van haver de treballar tant a pinya com a tronc per a poder-lo mantenir quadrat.

Tots tres castells, però, tenien molt bones mides i es van carregar i descarregar sense problemes

Per finalitzar l'actuació a Orriols, les dues colles van realitzar un vano de germanor, on el pilar de 4 central era dels Vailets, i els dos pilars de 3 dels costats, dels Minyons de Santa Cristina d'Aro.

Diumenge al matí els Vailets han participat a la festa de Vilamaniscle, on han dut a terme un taller casteller, amb una breu explicació de les construccions i una part pràctica oberta a la participació del públic.