Els Vailets de l'Empordà tanquen la temporda fent per primer cop un 5 de 7

2015-11-09 08:00

Els Vailets de l’Empordà han celebrat la seva diada de final de temporada a Castelló d'Empúries, al davant de la Basílica, descarregant per primer cop el 5 de 7. En aquesta emotiva diada els han acompanyat els Castellers de Castelldefels i Els Espertxats de l’Estany.

La colla castellonina sortia a plaça amb el pilar caminat, que girava a banda i banda de la plaça, plena de gom a gom. Seguidament, els blau cel aixecaven un emotiu pilar de 4 de dol, homenatge a la Regidora del poble Antònia Carbonell, que va morir unes setmanes abans.

I sense més dilacions, els Vailets de l’Empordà es disposaven a descarregar allò que havien estant assajant tant i tant, el 5 de 7. Mai ho havien intentat i aquell era el moment de fer una cosa gran. Amb una mica de nervis però estables i segurs, la colla descarregava el castell deixant anar l’eufòria continguda i celebrant així el que havien estat tantes i tantes hores de treball.

No abaixaven el ritme. Seguidament al 5 de 7, la colla recuperava els castells i de set pisos amb agulla. Era el torn doncs del 3 de 7 amb agulla. A segona ronda, els blau cel aixecaven aquesta construcció que no es veia a plaça des del passat mes de juliol i que,  una mica oberts de terços i molt treballat durant la baixada, descarregaven mentre escoltaven la forta ovació del seu públic.

Per acabar la ronda de castells, els castellonins descarregaven un 4 de 7 amb agulla, molt sofert i treballat, però que varen saber remuntar sense deixar escapar l’oportunitat de tancar el que ja és la millor diada de la seva història.

Finalitzaven la diada amb un vano de 5, 4 pilars de 4 més i una grandíssima festa al seu local d’assaig, amb un gran dinar i balls. Queda ja molt lluny el començament d’aquesta temporada en la que, els Vailets, han viatjat per tot arreu i han descarregat castells de tota mena. Ara, tanquen l’any superant-se a sí mateixos i mantenint el nivell de ser capaços de portar a plaça 3 castells de 7 pisos en una mateixa diada.

Bona actuació també dels Castellers de Castelldefels. La colla de la camisa groga portava a plaça dos pilars de 4, el 3 de 6 amb agulla, la torre de 6, el 4 de 6 i el pilar de 5. També va ser una diada excel·lent pels Espertxats de l’Estany. Els banyolins marxaven de plaça descarregant un pilar 4, un 3 de 6 amb agulla, una 4 de 6, un 3 de 6 i un pilar de 4, totes dues colles amb un fort aplaudiment del públic castelloní.