Els Vailets de l'Empordà tanquen la setmana gran on han fet castells de 6 a la platja d'Empuriabrava

2016-07-18 09:00

Setmana de moltes activitats pels Vailets de l’Empordà coincidint amb la Festa del Carme d’Empuriabrava i que ha comptat amb una actuació a la platja i una trobada de gralles.

Dimarts 12 començaven els actes amb un assaig obert públic, que va despertar el interès dels vianants i visitants que passaven per la plaça del Professor Barraquer d’Empuriabrava. Continuava així la setmana i dimecres 13, la colla inaugurava al Centre Cívic d’Empuriabrava una exposició de fotografia castellera, on es recordaven els primers castells que la colla ha portat a plaça durant les 4 temporades que porta al circuit. Malauradament, el vent va impedir una jornada de cinema a la fresca que els Vailets havien organitzat.

Arribava divendres 15 i els Vailets obrien la seva sala d’assaig al poble, en una jornada de portes obertes en la que es rebien als castellers d’Andorra, que venien a passar un cap de setmana de germanor a l’Empordà.

I per fi, el dia gran. Empuriabrava celebrava el dia de la Verge del Carme i, com es habitual, els Vailets rebien a la Verge aixecant els seus pilars per rebre-la. Aquest any no estaven sols, ja que, a la celebració, es sumaren els Castellers d’Andorra, i inclús les dues colles aixecaren un castell de germanor integrat per castellers de totes dues colles.

Tot seguit, una cercavila que va portar als castellers fins la platja d’Empuriabrava on va tenir lloc la diada castellera de la Setmana Vaileta, amb la participació dels Castellers d’Andorra i dels Castellers de l’Alt Maresme. Així, els Vailets sortien a plaça amb un pilar de 4 aixecat per sota, per continuar amb una ronda de castells on els blau cels van descarregar un 3 de 6 amb agulla, un 4 de 6 amb agulla i una torre de 6. Per acabar l’actuació, els Vailets aixecaven un pilar de 5, un pilar de 4 i participaven en un 3 de 6 de germanor amb les altres dues colles.

Per tancar la setmana, diumenge 17, es portava a terme la I Trobada de Gralles que va aplegar als grallers de la colla, juntament amb el d’altres entitats com els Geganters de Castelló d’Empúries. Tancava l’acte un concert del grup de grallers Quatre Vents, que va presentar un repertori amb cançons de grans grups com ABBA o peces populars interpretades en clau de gralla.