Els Vailets de l'Empordà estrenen molts components a la festa de Castelló

2014-08-11 09:00

Diumenge al matí, els Vailets de l'Empordà van celebrar la seva diada de Festa Major a Castelló d'Empúries, acompanyats dels Castellers de Castelldefels.

Per iniciar l'actuació, els Vailets van descarregar dos pilars de 4 simultanis, seguits de la torre de sis, un 5 de 6 i un 4 de 6 amb agulla. Per acabar, la ronda de pilars, els de Castelló van descarregar el Pilar de 5 i dos pilars simultanis de 4. Ahir la colla castellonina va estrenar molts components, a tronc, a pinya i a gralles.

Els de Castelldefels van alçar un pilar de 4, un 3 de 6 i una torre de 6. A tercera ronda van voler alçar el 4 de 7, però van haver de desmuntar-lo. Enlloc d'aquesta construcció van intentar fer el 4 de 6 amb agulla, que tampoc els va anar massa bé i també van desmuntar. Van acabar amb dos pilars simultanis de 4.

Enguany, la diada es va canviar d'ubicació, estrenant la plaça Joc de la Pilota. Tot i que les construccions es van alçar al sol, el nombrós públic que va estar a plaça durant tota l'actuació va disposar d'ombra i ventalls. Alguns, fins i tot, van portar la cadira de casa per a poder seure i gaudir dels castells.

De cares a la setmana vinent, Vailets de l'Empordà compartirà plaça, per primera vegada,  amb la Colla Castellera de Figueres a la Festa Major de Roses, diumenge a partir de les 19h a la plaça Catalunya.