Els templers a la seu dels Amics del Castell de Sant Ferran

2011-05-21 10:00

Fins el 6 de juny es pot visitar a la seu dels Amics del Castell de Sant Ferran de Figueres l’exposició Templers, un viatge a través del temps.

S'ha inaugurat aquest divendres on també s'ha presentat el llibre Els templers a les comarques gironines, a càrrec dels seus autors, Meritxell Planes i Carles B. Gorbs. Tot seguit, s’ha realitzat una conferència sobre els templers i la seva història a càrrec de Josep Juan i Buixeda, Gran Prior i Legat Magistral per Espanya de l’Orde Sobirana i Militar del Temple de Jerusalem (OSMTJ). 

Aquesta exposició, que es mantindrà fins el dia 6 de juny, ajudarà a viatjar a través del temps per tal de conèixer, a partir de documents, llibres, símbols…, la història dels templers.

L’exposició va acompanyada, a més, de fotografies de Dolors Gibert i amb alguns textos descriptius sobre la presència templera a l’Alt Empordà i resta de les comarques gironines, extretes del llibre Els templers a les comarques gironines per tal de que el visitant pugui veure i comprovar la presència templera a les comarques gironines i constatar, així, alguns documents i fotografies de determinats indrets, símbols, inscripcions, etc.

A conseqüència de l’edició del llibre, ha sortit la possibilitat de portar a Catalunya, i concretament a les comarques gironines, l’exposició Templers, que té l’objectiu que sigui itinerant, i que ja s’ha realitzat en d’altres municipis i comunitats de l’Estat espanyol amb suport institucional i amb un més que notable èxit.

Aquesta exposició és propietat de l’Ordre Sobirana i Militar del Temple de Jerusalem (OSMTJ) que són els hereus i màxims representants dels templers actuals a tot l’Estat espanyol.