Els socialistes de Figueres faran costat al candidat Pere Navarro en el Congrés Nacional del PSC

2011-12-13 18:00

El PSC de Figueres, la segona en nombre d’afiliats de la Federació dels socialistes de les comarques gironines, va votar majoritàriament, amb un 84% dels vots, a favor de la candidatura de Pere Navarro a primer secretari del PSC, durant l’assemblea de l’agrupació que va aplegar ahir una cinquantena de militants a la seu del partit. D’aquesta manera, Navarro tindrà el suport dels delegats figuerencs en el congrés que escollirà la nova direcció del partit, aquest cap de setmana al Palau de Congressos de Barcelona.

Els altres candidats van obtenir suports més discrets. Així, Joan Ignasi Elena va rebre el 7% dels vots i Àngel Ros el 3%. Un altre 7% dels militants de Figueres es va abstenir i el candidat Miquel Iceta no va rebre cap vot.

En l’assemblea de l’agrupació, durant la qual es va aprovar la incorporació de vuit nous afiliats, els militants van aprovar per majoria simple que els delegats s’abstindran en l’aprovació de la memòria de gestió de l’executiva nacional sortint. De la mateixa manera, i després de diversos torns oberts de paraula, s’acordà donar suport a l’esmena Ros-Bustos pel que fa al Grup Parlamentari del PSC al Congrés dels Diputats. L’esmena promou l’assumpció de personalitat pròpia als parlamentaris catalans al Congrés, alhora que exigeix la cooperació amb el PSOE en tots els aspectes de política general.

L’agrupació figuerenca del PSC va felicitar la comissió executiva i el primer secretari, Pere Casellas, per haver organitzat un cicle de trobades amb els aspirants a liderar el PSC arrel del proper Congrés. Casellas, portaveu municipal del PSC a l’Ajuntament de Figueres, va informar els militants de la situació de dèficit en que es troben les arques municipals.